+358 44 2843628 info@kartanokultaranta.fi

Kultarannan saunat ja kodat

Saunat ja kodat

Alueella sijaitsee kaksi 25 hengen kotarakennusta, Riekko ja Tunnelma. Kodat on yhdistetty toisiinsa katetulla käytävällä ja ne toimivat sekä yhdessä yhdistettyinä, että yksittäin omassa rauhassaan, ovien ollessa suljettuina. Yhdistettyinä kodat tarjoavat tilat 50 hengen kestitsemiseen. Palaveriasiakkaiden on helppo hyödyntää työ- ja virkistyspäivien yhteyteen alueen saunatilojen käyttömahdollisuus paljuineen. Näin kokemuksesta tulee tiiviin kokoustamisen vastapainon myötä miellyttävää kaikille vierailijoille.

Kotasauna saunottaa lauteillaan puukiukaan löylyissä noin 11-13 henkilöä ja saunatiloissa on yksi pukuhuone. Saunassa on lämmitettävä vesi.

Savusaunan perinteisissä suomalaisissa savulöylyissä lauteille mahtuu kerrallaan noin kuusi henkilöä. Saunan löylyt ovat miellyttävän pehmeät ja lempeät. Saunassa on yksi pukuhuone ja lämmitettävä vesi.

Telttasauna tuo erämaisen tuulahduksen liikkuvasta saunasta. Sen löylyt ovat harvinaislaatuinen kokemus metsän keskiössä ja samalla lähellä vettä. Saunaan mahtuu yhdellä kertaa noin neljä henkilöä.

Palju kylvettää luonnon keskellä laineiden liplatusta kuunnellen ja tähtitaivaasta nauttien. Herkän heleä luonnon kauneus on käsin kosketeltavaa.

Riekko-kota (25 hlö)

Riekko-kota palvelee yritysten käytössä noin 20 henkilön kokous- ja palaveritilana. Juhlatilaisuuksissa se muuntautuu miellyttäväksi ajanviettopaikaksi sekä ruokailu- ja kahvitustilaksi. Kodan saa tarvittaessa yhdistettyä viereiseen Tunnelma-kotaan ovia avaamalla, jolloin tilaan mahtuu juhlavieraita noin 50 henkilöä.

Kodassa on puuverhoiltuun saarekkeeseen upotettuna jääkaappi virvokkeiden säilyttämistä varten. Kotaan on saatavana valkokangas, videoprojektori, fläppitaulu ja tauluun kuuluvat värilliset taulutussit.

Tunnelma-kota (25 hlö)

Tunnelma-kodassa erityistä tunnelmaa luovat erilaiset kivet ja kristallit sekä aito tuli kotanuotiossa. Kota antaa rauhallisen ympäristön perheen ja/tai ystäväpiirin ympäröimänä makkaran paistamiseen ja tarinoiden kertomiseen, kodassa on maanläheistä tunnelmaa. Kodan voi yhdistää yhdyskäytävällä viereiseen Riekko-kotaan.

Tunnelma-kota toimii myös energiahoitotilana AuraTransformaatio™-hoidoille ja -tasapainotushoidoille. Tällöin kivet ja kristallit hakeutuvat asiakkaan energiatarpeen mukaisesti paikoilleen ja kodassa on hoitopöytä hoidon vastaanottamiseen. Kodassa vallitsee rauha.

Kotasauna (11-13 hlö)

Kotasauna on pyöreä puinen kota, jonka eteisestä aukeaa viihtyisä pukuhuonetila ja suurempi osa kodasta on sauna-aluetta. Pukuhuoneita on yksi ja tiloissa on lattialämmitys. Sauna-aika sopimuksen mukaan.

Pesuvesi lämpenee kiukaan kylkeen kiinnitetyssä vesisäiliössä, joten peseytyminen tapahtuu perinteiseen tapaan nappu- ja vatimenetelmällä. Saunassa ei ole suihkua. Reilun kokoiset puulauteet kutsuvat luokseen noin 11-13 henkilöä kerrallaan nauttimaan puusaunan kosteista löylyistä. Ikkunoiden kautta luonnon kauneus tulee miellyttäväksi osaksi saunanautintoa koivikon keskellä.

Löylyistä on helppo laskeutua vilvoittelemaan saunan läheisyydessä sijaitsevalle katetulle vilpola-alueelle ja hiekkaranta on aivan saunan tuntumassa. Saunassa on myös mahdollisuus nauttia kehoa rentouttavista ja pintaverenkiertoa parantavista mutanaamioista ja yrttivoiteista saunasuolan kera, jolloin saunahetkestä saadaan kokonaisvaltaisan virvoittava elämys. Kysy näistä lisää varausta tehdessäsi.

Savusauna (6 hlö)

Savusaunan lämmitys kestää useita tunteja ja löylyjen lämpö on miellyttävää. Löylyt ovat perinteisen pehmeät ja rauhoittavat, jolloin keho ja mieli rentoutuvat yhtä aikaa. Sauna-aika on noin kolme tuntia yhtä lämmityskertaa kohden ja peseytyminen tapahtuu perinteiseen tapaan nappu- ja vatimenetelmällä. Saunassa ei ole suihkua.

Savusauna tarjoaa irrottautumista arjen kiireestä. Tämä on sielun lepopaikka ja paikka, jossa henki laulaa. Tämä on paikka, jossa kiire kaikkoaa ja jokainen nauttii hyvillä mielin rentoutuvasta olotilastaan. Saunatiloissa on yksi pukeutumisalue.

Savusauna tarjoaa savuisien seiniensä kautta matkan Suomen kulttuuriperinteen alkutaipaleelle aikaan, jolloin saunaperinne oli tärkeä osa kokonaisten elämänkaarien elon taivalta. Saunassa yhdistyvät myös kaikki peruselementit; tuli, vesi, maa sekä ilma täysin luonnollisella ja suomalaisille perinteisellä tavalla.

Tuli tarjoaa kipinän kiukaalle, joka lieskojen kuumuudella lämmittää kiuaskivet ja pian koko saunan. Vesi soljuu kaatajansa kädestä kuumille kiuaskiville höyrystyen siitä koko saunan alalle. Vesi ilmaantuu iholle uudelleen saunan jälkeisessä peseytymisessä puhdistaen saunojat savusaunan noesta. Maan elementti seisoo saunaa ylläpitävien seinien ja saunan maapohjan rungossa. Maa ilmenee myös kiuaskivien kautta tuoden vakautta saunatilaan ja siellä saunovien keskuuteen; vahvoilla lauteilla on helppo hengittää ja rentoutua. Ilman elementti kuljettaa vesihöyryä lauteilla istuvien saunojien iloksi ja parantavaksi voimaksi. Ilma tuo mukanaan luovaa ajattelua myös saunan seinien pienistä rakosista ja tuulahduksen tuuletusikkunasta sekä oven välistä. Suuretkin haaveet pääsevät lentoon, kumpuamalla rennossa ja vastaanottavaisessa ympäristössä esille.

Ideat ja ajatukset saavat toteutuksen kipinää tulesta, soljuvaa virtauksen voimaa vedestä, tukevaa kasvualustaa maasta ja jälleen uusia ja jalostuneita ideoita ja haaveiden siivittämiä ajatuksia ilmasta. Näin elementtien positiivinen kiertokulku tulee osaksi jokaista saunakokemusta, ja jokaisen saunojan saunahetkeä antaen voimaa ja virkeyttä rentouden ja uusien ideariihien kautta. Saunominen savusaunassa on kokonaisvaltaisen rentouttava ja valaiseva kokemus.

Telttasauna (4 hlö)

Telttasauna on jotain, joka jokaisen eräkävijän on koettava itse. Sauna tarjoaa uniikin erähenkisen kokemuksen luonnon helmassa aivan vesistön vieressä. Saunasta on helppoa astua ulkoilmaan nauttimaan tuulesta ja tähtitaivaasta.

Sauna lämpenee nopeasti ja lauteille mahtuu kerrallaan noin neljä henkilöä.

Palju

Paljun vesi on aina uutta ja tuoretta kaupungin vesijohtovettä, eikä veden sekaan koskaan lisätä kemikaaleja. Palju puhdistetaan erikseen jokaisen käyttökerran jälkeen ja täytetään käyttöpäivänä. Paljuun mahtuu kerrallaan noin kuusi henkilöä. Kylpytynnyri lämpenee ulkopuolisen kamiinan lämmöllä ja kylvyn aikana vesi pysyy miellyttävän lämpöisenä pieniä määriä puita kamiinaan lisäämällä.

Luonnon ympäröimässä kylpytilassa on rentouttavaa ihastella tähtitaivasta, kuun valoa kuin auringon paistetta ja poutapilviäkin. Pieni tihkusade antaa lämpimälle kylpykokemukselle mielekkään lisän.

Phone

+35844 2843628

Kartano Kultaranta

Address

Kivikirveentie 10 43130 TARVAALA (SAARIJÄRVI)

Kirjoita viesti

Kirjoita viestisi alla näkyvään lomakkeeseen. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

15 + 15 =

Share This