+358 44 2843628 info@kartanokultaranta.fi
Kultarannan saunat ja kodat

Saunat ja kodat

Alueella on kaksi 25 hengen kotarakennusta, Riekko ja Tunnelma. Kodat on yhdistetty toisiinsa katetulla käytävällä ja ne toimivat sekä yhdessä yhdistettyinä, että yksittäin omassa rauhassaan, ovien ollessa suljettuina. Yhdistettyinä kodat tarjoavat tilat 50 hengen kestitsemiseen. 

Palaveriasiakkaiden on helppo hyödyntää työ- ja virkistyspäivien yhteyteen alueen saunat sekä palju. Tällöin tiiviin kokoustamisen vastapainoksi saadaan mukavaa illanviettoa, hyvää ruokaa sekä majoittautumista.

Kotasauna saunottaa lauteillaan noin 11-13 henkilöä ja saunatiloissa on yksi pukuhuone. Saunassa on lämmitettävä vesi ja puukiuas.

Savusaunan perinteisissä suomalaisissa savulöylyissä lauteille mahtuu kerrallaan noin kuusi henkilöä. Saunan löylyt ovat miellyttävän pehmeät ja lempeät. Saunassa on yksi pukuhuone ja lämmitettävä vesi.

Palju kylvettää luonnon keskellä, laineiden liplatusta kuunnellen. Kirkkaina öinä voi nauttia tähtitaivaasta ja herkän heleä luonnon kauneus on käsin kosketeltavaa. Tämä kokemus yhdessä Kotasaunan kanssa on todella rentouttavaa.

Riekko-kota (25 hlö)

Riekko-kota palvelee noin 20-25 henkilön kokous-, palaveri ja ruokailutilana. Juhlatilaisuuksissa se muuntautuu miellyttäväksi ajanviettopaikaksi ja kodan saa tarvittaessa yhdistettyä viereiseen Tunnelma-kotaan, yhdyskäytävän ovia avaamalla. Tällöin tilakokonaisuuteen mahtuu noin 50 henkilöä.

Kodassa on puuverhoiltuun saarekkeeseen upotettuna jääkaappi virvokkeiden säilyttämistä varten. Kotaan on saatavana valkokangas, videoprojektori, fläppitaulu ja tauluun kuuluvat värilliset taulutussit.

Tunnelma-kota (25 hlö)

Tunnelma-kodassa erityistä tunnelmaa luovat erilaiset kivet ja kristallit sekä aito tuli kotanuotiossa. Kota antaa rauhallisen ympäristön makkaran paistamiseen ja tarinoiden kertomiseen, kodassa on maanläheistä tunnelmaa. Kodan voi yhdistää yhdyskäytävällä viereiseen Riekko-kotaan.

Kota toimii myös ruokailutilana Riekko-kodan palaveriasiakkaille.

Kotasauna (11-13 hlö)

Kotasauna on pyöreä puinen kota, jonka eteisestä aukeaa pukuhuonetila. Suurempi osa kodasta on sauna-aluetta. Pukuhuoneita on yksi ja tiloissa on lattialämmitys.

Pesuvesi lämpenee kiukaan kylkeen kiinnitetyssä vesisäiliössä, joten peseytyminen tapahtuu perinteiseen tapaan nappu- ja vatimenetelmällä. Saunassa ei ole suihkua. Reilun kokoiset puulauteet kutsuvat luokseen noin 11-13 henkilöä kerrallaan nauttimaan puusaunan kosteista löylyistä. Ikkunoiden kautta luonnon kauneus tulee miellyttäväksi osaksi saunanautintoa.

Löylyistä on helppo laskeutua vilvoittelemaan saunan läheisyydessä sijaitsevalle katetulle vilpola-alueelle. Myös hiekkaranta sekä palju ovat aivan saunan tuntumassa.

Sauna-aika sopimuksen mukaan.

Savusauna (6 hlö)

Savusaunaa lämmitetään useita tunteja ja löylyjen lämpö on miellyttävää. Löylyt ovat perinteisen pehmeät ja rauhoittavat, jolloin keho ja mieli rentoutuvat yhtä aikaa. Sauna-aika on noin kolme tuntia yhtä lämmityskertaa kohden ja peseytyminen tapahtuu perinteiseen tapaan nappu- ja vatimenetelmällä. Saunassa ei ole suihkua.

Savusauna tarjoaa irrottautumista arjen kiireestä. Tämä on sielun lepopaikka ja paikka, jossa henki laulaa. Tämä on paikka, jossa kiire kaikkoaa ja jokainen nauttii hyvillä mielin rentoutuvasta olotilastaan. Saunatiloissa on yksi pukeutumisalue.

Savusauna tarjoaa savuisien seiniensä kautta matkan Suomen kulttuuriperinteen alkutaipaleelle aikaan, jolloin saunaperinne oli tärkeä osa kokonaisten elämänkaarien elon taivalta. Saunassa yhdistyvät myös kaikki peruselementit; tuli, vesi, maa sekä ilma täysin luonnollisella ja suomalaisille perinteisellä tavalla.

Saunominen savusaunassa on kokonaisvaltaisen rentouttava ja valaiseva kokemus.

Palju

Paljun vesi on aina uutta ja tuoretta kaupungin vesijohtovettä, eikä veden sekaan koskaan lisätä kemikaaleja. Palju puhdistetaan erikseen jokaisen käyttökerran jälkeen ja täytetään ainoastaan lämmitystä varten. Paljuun mahtuu kerrallaan noin kuusi henkilöä.

Kylpytynnyri lämpenee ulkopuolisen kamiinan lämmöllä ja kylvyn aikana vesi pysyy miellyttävän lämpöisenä pieniä määriä puita kamiinaan lisäämällä.

Luonnon ympäröimässä kylpytilassa on rentouttavaa ihastella tähtitaivasta, kuun valoa kuin auringon paistetta ja poutapilviäkin. Pieni tihkusade voi antaa lämpimälle kylpykokemukselle mielekkään tunnelmalisän.

Address
Kivikirveentie 10 43130 TARVAALA (SAARIJÄRVI)
Phone

+358 44 2843 628

Kartano Kultaranta

Kirjoita viesti

Kirjoita viestisi alla näkyvään lomakkeeseen. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Share This